Wat is BOV

Bewegen op Verwijzing

Regio Oudenaarde, Wortegem-Petegem, Zingem, Maarkedal

 

Bewegen Op Verwijzing?

 

Starten met bewegen is niet altijd even makkelijk. Om nog niet te spreken van volhouden. Sommigen zouden, met een beetje meer beweging, hun gezondheid stevig kunnen opkrikken.

 

Daarom heeft de huisartsenkring O.V.O. en het LMN Vlaamse Ardennen samen met LOGO gezond+ het project Bewegen op Verwijzing voor onze regio uitgebouwd. Heel wat andere partners zoals de gemeenten en OCMW ’s, welzijnsactoren, Lokale dienstencentra, enz. zorgen hier mee voor een georganiseerde uitrol.

 

Het project start bij de motivatie van de deelnemer en het doorverwijzen door de huisarts. Deelnemers die meer zouden moeten bewegen kunnen dan beroep doen op de ondersteuning van een beweegcoach die, samen met de deelnemer, op zoek gaat naar de beste manier om te bewegen tijdens de vrije tijd, op het werk, op verplaatsingen en ook thuis.

 

Voor de huisarts volstaat het om een aantal snelle stappen te doorlopen en de deelnemer door te verwijzen. De deelnemer wordt dan ondersteund door de beweegcoach en ze worden opgevolgd door het team huisarts en coach.

Bewegen of beginnen met bewegen start met kleine dagdaaglijkse taken en zaken actief op te nemen. De beweegcoaches bekijken samen met de deelnemers hoe ze meer kunnen bewegen tijdens doorheen de ganse dag. De coaches kennen het beweeg- en sportaanbod van de regio door en door. Samen met de deelnemer stellen ze een leuk en haalbaar beweegplan op.

 

Het volgende filmpje laat zien hoe BOV precies werkt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

contact gegevens van de coaches